Intra day grafiek aandeel Aegon
Home Opties Aegon Call opties Aegon Put Opties Aegon Dividend Aegon
Laatste Koers aandeel
Aegon:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Beleggen in opties
Aandelenopties

Aandelenopties Aegon


Jaargrafiek aandeel Aegon

Grafiek Aegon


Aegon: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen Aegon zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Aegon te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Aegon te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties Aegon?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel Aegon wordt verwacht. In plaats van de aandelen Aegon te kopen, koopt u de call opties Aegon. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. Het risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties Aegon?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel Aegon wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalAegon. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen Aegon niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie Aegon schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen Aegon te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.

Toptraders


De Traderswinkel monitoort de traders objectief en transparant. Als U het zelfde rendement wil behalen als een van de Traders, dan kunt u deze automatisch volgen.


Toevoegen aan favorieten