Intra day grafiek aandeel ASML
Home Opties ASML Call opties ASML Put Opties ASML Dividend ASML
Laatste Koers aandeel
ASML:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Expiratie opties
Aandelenopties

Aandelenopties ASML


Jaargrafiek aandeel ASML

Grafiek ASML


ASML: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen ASML zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel ASML te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel ASML te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties ASML?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel ASML wordt verwacht. In plaats van de aandelen ASML te kopen, koopt u de call opties ASML. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties ASML?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel ASML wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalASML. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen ASML niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie ASML schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen ASML te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.

Toptraders


De Traderswinkel monitoort de traders objectief en transparant. Als U het zelfde rendement wil behalen als een van de Traders, dan kunt u deze automatisch volgen.


Toevoegen aan favorieten