Intra day grafiek aandeel DSM
Home Opties DSM Call opties DSM Put Opties DSM Dividend DSM
Laatste Koers aandeel
DSM:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Traderswinkel
Aandelen Opties

Aandelen Opties DSM


Jaargrafiek aandeel DSM

Grafiek DSM


DSM: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen DSM zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel DSM te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel DSM te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties DSM?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel DSM wordt verwacht. In plaats van de aandelen DSM te kopen, koopt u de call opties DSM. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties DSM?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel DSM wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalDSM. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen DSM niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie DSM schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen DSM te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.

Toptraders


De Traderswinkel monitoort de traders objectief en transparant. Als U het zelfde rendement wil behalen als een van de Traders, dan kunt u deze automatisch volgen.


Toevoegen aan favorieten