Home Opties KPN Call opties KPN Put Opties KPN Dividend KPN
Laatste Koers aandeel
KPN:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Expiratie opties
Aandelen Opties

Aandelenopties KPN

Jaargrafiek aandeel KPN

Grafiek KPN


KPN: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen KPN zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel KPN te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel KPN te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties KPN?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel KPN wordt verwacht. In plaats van de aandelen KPN te kopen, koopt u de call opties KPN. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties KPN?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel KPN wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalKPN. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen KPN niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie KPN schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen KPN te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.

Toptraders


De Traderswinkel monitoort de traders objectief en transparant. Als U het zelfde rendement wil behalen als een van de Traders, dan kunt u deze automatisch volgen.


Toevoegen aan favorieten